ua en ru

Трамп просив Держдепартамент прискорити публікацію листів Клінтон

Трамп просив Держдепартамент прискорити публікацію листів Клінтон Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Республіканці в США через суд вимагають розкрити листування помічників Хілларі Клінтон

Президент США Дональд Трамп попросив Держдепартамент прискорити аналіз і публікацію всіх листів екс-держсекретаря Хілларі Клінтон, які були передані нею в розпорядження зовнішньополітичного відомства. Про це повідомляє CNN.

Повідомляється, що Трамп дав зрозуміти керівництву Держдепартаменту, що воно повинно прискорити процес вивчення і публікації робочого листування Клінтон, яку вона вела з допомогою особистого незахищеного поштового сервера в бутність главою цього відомства.

Крім того, з розмови з держсекретарем США Рексом Тиллерсоном Трамп дізнався, що Держдепартамент зараз розглядає понад 13 тис. запитів на публікацію різних матеріалів, зроблених в рамках американського закону про свободу інформації.

Зазначено, що зараз у розпорядженні Держдепартаменту знаходиться близько 40 тис. сторінок документів, що включають у тому числі службове листування Клінтон, які відомству необхідно вивчити на предмет можливої публікації.

Так, питання навколо електронного листування Клінтон піднялося у березні 2015 року на тлі кібератаки на американські держустанови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що штаб екс-кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Хілларі Клінтон та Національний комітет Демократичної партії фінансували розслідування, підсумком якого стала публікація досьє про передбачувані зв'язки президента США Дональда Трампа з Російською Федерацією.