ua en ru

Штаб Клінтон і демократи спонсорували розслідування про Трампа, - Washington Post

Штаб Клінтон і демократи спонсорували розслідування про Трампа, - Washington Post Фото: Дональд Трамп (flickr.com/polandmfa)

Досьє на Трампа було опубліковано виданням BuzzFeed в січні 2017 року

Штабу екс-кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Гілларі Клінтон та Національний комітет Демократичної партії фінансували розслідування, підсумком якого стала публікація досьє про передбачувані зв'язки президента США Дональда Трампа з Російською Федерацією. Про це повідомляє Washington Post з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Згідно з інформацією видання, спочатку розслідування спонсорувалося невідомим республіканцем, зокрема, займалася розслідуванням вашингтонська фірма Fusion GPS.

Потім, коли на розслідування перестали виділяти гроші, адвокат Марк Еліас вирішив підтримати Fusion GPS для продовження роботи. Fusion GPS, в свою чергу, звернулася до колишнього співробітника британської розвідки Крістоферу Стилу, який і склав доповідь.

Видання зазначає, що Еліас і його адвокатська фірма Perkins Coie звернулися за допомогою до Fusion GPS в квітні 2016 року від імені кампанії Клінтон і Нацкомітету. Кампанія Клінтон і Нацкомитет спонсорували Fusion GPS через фірму Еліаса до кінця жовтня 2016 року (вибори відбулися 8 листопада).

За словами співрозмовників WP, Клінтон і Нацкомитет ділили виплати Fusion GPS порівну. Втім, скільки коштів могло знадобитися на складання досьє, невідомо. Газета з посиланням на фінансову звітність пише, що штаб Клінтон виплатив Perkins Coie 5,6 млн доларів за судові витрати з червня по грудень 2015 2016 року, а Нацкомитет - 3,6 млн доларів за "юридичний консалтинг" з листопада 2015 року.

Як відомо, досьє на Трампа було опубліковано виданням BuzzFeed в січні 2017 року.

В досьє кажуть, що Кремль має компроматом на Трампа, а також докладно розповідається про прослуховування його номера готелю, коли він приїжджав у Москву.

Нагадаємо, раніше Трамп закликав Міністерство юстиції і Федеральне бюро розслідувань представити дані про замовників досьє з компроматом на нього.