ua en ru

Трамп просив екс-голову ФБР припинити розслідування проти Флінна, - NYT

Трамп просив екс-голову ФБР припинити розслідування проти Флінна, - NYT Фото: Дональд Трамп просив ФБР не вести розслідування щодо Майкла Флінна

У Білому домі заявили, що президент США ніколи не просив Джеймса Комі припинити розслідування щодо Майкла Флінна

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп у лютому зустрічався в Овальному кабінеті з директором ФБР Джеймсом Комі і попросив його припинити розслідування стосовно свого радника з нацбезпеки Майкла Флінна. Про це свідчить службова записка Комі, яку він зробив незабаром після зустрічі, передає The New York Times.

Два знайомих із запискою джерела повідомили газеті, що Комі записав слова президента відразу після зустрічі з ним.

"Я сподіваюся, що ви бачите спосіб залишити це, дозволити Флінна піти. Він хороший хлопець. Я сподіваюся, ви зможете залишити це", - передаються в записці слова Трампа.

За інформацією видання, Комі нічого не відповів Трампу, погодившись, що Флінн "хороший хлопець".

У газеті зазначають, що їм не вдалося отримати копію записки Комі, але колишній глава ФБР розповів про її існування високопоставленим працівникам спецслужби і найближчим помічникам, один із яких і продиктував журналістові зміст документа.

На думку видання, з цієї записки можна зробити висновок, що Трамп намагався вплинути на розслідування Мін'юсту і ФБР про зв'язки президента США з Росією.

Білий дім вже прокоментував це повідомлення, там заявили, що Трамп ніколи не просив Комі або когось іншого припинити розслідування проти Флінна.

Нагадаємо, у прокуратурі США вважають, що екс-радника американського президента Дональда Трампа Майкл Флінна могла шантажувати Росія.