ua en ru

Трамп прокоментував призначення скандального судді Кавано

Трамп прокоментував призначення скандального судді Кавано Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Президент США висловився з приводу призначення судді Кавано на посаду

Президент США Дональд Трамп привітав Сенат США з призначенням Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Трампа.

"Я аплодую і вітаю Сенат США з затвердженням великого кандидата, судді Бретта Кавано, у Верховний Суд Сполучених Штатів. Трохи пізніше сьогодні в підпишу його призначення офіційно. Я дуже радий!", - написав у мікроблозі Трамп.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що сенатори США затвердили суддю Бретта Кавано на посаду у Верховний суд. За Кавано проголосували 50 республіканців, проти - 48 демократів.

Тепер Кавано зможе обіймати посаду судді у Верховному суді США довічно, ніхто не має права його звільнити. Він зможе залишити посаду лише в разі власного бажання.

Крім того, 28 вересня Судовий комітет Сенату Сполучених Штатів Америки схвалив призначення Бретта Кавано у Верховний суд.

Раніше президент США Дональд Трамп в черговий раз висловив підтримку номінованому їм на посаду судді Верховного суду Бретту Кавано, якого звинувачують у сексуальному насильстві. Він закликав Сенат проголосувати за кандидатуру Кавано.