ua en ru

Трамп продовжив санкції проти Ірану

Трамп продовжив санкції проти Ірану Фото: Дональд Трамп

Санкції продовжені на рік через розвиток Іраном програми балістичних ракет

Президент США Дональд Трамп продовжив санкції проти Ірану в зв'язку з розвитком програми балістичних ракет. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

"Національний надзвичайний стан щодо Ірану, оголошений 15 березня 1995 року, було встановлено до 15 березня 2018 року. У відповідності з "Законом про національні надзвичайні ситуації" я продовжую санкції проти Ірану на рік", - йдеться в заяві.

Як зазначається, рішення обґрунтовано розвитком Іраном програми балістичних ракет, підтримкою міжнародного тероризму і порушенням прав людини.

"І хоча ці заходи істотно змінюють нашу санкційну політику, всеосяжні санкції, не стосуються ядерної зброї Ірану, залишаються в силі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США в четвер, 4 січня, розширило санкційний список щодо Ірану, включивши в нього п'ять іранських компаній, які, згідно з даними американської влади, причетні до розробок за програмою балістичних ракет.

Наголошується, що йдеться про компанії Shahid Kharrazi Industries, Shahid Sanikhani Industries, Shahid Moghaddam Industries, Shahid Eslami Research Center і Shahid Shustari Industries - всі вони входять в іранську промислову групу Shahid Bakeri.