ua en ru

США запровадили санкції проти ще п'яти компаній з Ірану

США запровадили санкції проти ще п'яти компаній з Ірану Фото: іранські ракети (sepahnews.com)

Всі компанії причетні до розробок за програмою балістичних ракет

Міністерство США в четвер, 4 січня, розширило санкційний список стосовно Ірану, включивши в нього п'ять іранських компаній, які, згідно з даними американської влади, причетні до розробок за програмою балістичних ракет. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Мінфіну США.

"США будуть і надалі рішуче боротися із зловорожою діяльністю іранського режиму, в тому числі і за допомогою санкцій, які спрямовані проти порушень прав людини. Ми будемо без коливань викривати неефективне економічне управління режиму і перенаправлення значних ресурсів на фінансування загрозливих ракетних систем на шкоду громадянам (Ірану, - ред)", - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Наголошується, що йдеться про компанії Shahid Kharrazi Industries, Shahid Sanikhani Industries, Shahid Moghaddam Industries, Shahid Eslami Research Center і Shahid Shustari Industries - всі вони входять в іранську промислову групу Shahid Bakeri.

Нагадаємо, постійний представник США при ООН Ніки Хейлі заявила, що у Сполучених Штатів Америки є докази того, що Іран постачав зброю повстанцям хуситам в Ємені в порушення санкцій ООН.