ua en ru

Трамп закликав послабити долар та нагадав про держборг США

Трамп закликав послабити долар та нагадав про держборг США Фото: Трамп закликав послабити долар

Держборг США становить 19 трильйонів доларів

Мільярдер і кандидат від Республіканської партії на пост президента США Дональд Трамп взяв назад свої слова про переговори по скороченню держборгу США і підтримав ослаблення курсу долара, а також пояснив, що США не можуть допустити дефолт до тих пір, поки друкують долари. Про це повідомляє WSJ.

"Це уряд США. Цінні папери абсолютно священні", - заявив Трамп.


Він підтримує низький курс долара, що повинно допомогти виробництву і експортерам.

"Якщо курс долара піднімається, в якийсь момент це буде не дуже-то добре", - додав Трамп.

Проблему боргу Трамп запропонував вирішувати викупом облігацій при високих процентних ставках. Ціни на облігації зазвичай падають, коли зростає відсоток за ними, і теоретично мінфін США може отримати прибуток, купивши власні облігації за ціною нижче номіналу.

Повідомляється, що зазвичай це відбувається тільки тоді, коли уряд зводить бюджет з профіцитом. При дефіцитному бюджеті для того, щоб викупити свої облігації, уряду доведеться випускати новий борг під високу ставку, так що на подібній операції буде важко заробити. На думку економіста Лу Крендала з Wrightson ICAP, такі прийоми допоможуть номінально знизити борг, але в цьому немає ніякого сенсу, оскільки загальна вартість обслуговування боргу залишиться колишньою.

Нагадаємо, мільярдера і кандидата від Республіканської партії на пост президента США Дональда Трампа хочуть бачити головнокомандувачем країни 54% американців, які несуть військову службу.