ua en ru

Трамп закликав почати розслідування відносно Обами

Трамп закликав почати розслідування відносно Обами Фото: кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп

За словами Трампа, Обама знав, що Клінтон використовує особисту пошту для вирішення державних питань

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп закликав розслідувати дії американського президента Барака Обами. Про це Трамп заявив в інтерв'ю агентству Reuters.

За словами Трампа, Обама знав, що кандидат у президенти США від демократів Хілларі Клінтон використовувала особисту пошту для вирішення державних питань.

"Обама знав все про використання Клінтон особистої пошти, ось чому він так вчепився в неї. Це означає, що стосовно нього має бути проведене розслідування", - зазначив республіканець.

Пізніше на своєму мітингу у Флориді Трамп також виступив із звинуваченнями на адресу президента США. Він як і раніше наполягав на тому, що Обама знав про використання Клінтон особистої пошти, хоча весь час спростовує це.

"Як ви, напевно, пам'ятаєте, президент Обама стверджував, що нічого не знав про те, що Клінтон використовує особисту пошту. Цей хлопець так само поганий, як і вона", - підкреслив Трамп.

Приводом для подібних висловлювань Трампа стала опублікована порталом Wikileaks чергова частина листування Клінтон. Зокрема, мова йшла про лист помічниці президента Черіл Міллс керівнику виборчого штабу Клінтон Джону Подесті.

В листі помічниця президента повідомляє, що Обама отримував листи від Клінтон, яка на той момент займала посаду держсекретаря з адреси, в якому немає необхідного розширення state.gov.

"Іншими словами Міллс написала, що Обама знав, що Клінтон пише йому з незаконної адреси. Але він стверджував протилежне", - зазначив Трамп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп заявив, що план врегулювання ситуації в Сирії, запропонований Клінтон, може призвести до Третьої світової війни.