ua en ru

Трамп закликав Ізраїль утриматися від будівництва поселень у Палестині

Трамп закликав Ізраїль утриматися від будівництва поселень у Палестині Фото: Дональд Трамп зустрівся з Біньяміном Нетаньягу а Вашингтоні

Президент США розкритикував заяви ООН та інших міжнародних організацій щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту

Президент США Дональд Трамп вважає "дуже нечесними" заяви ООН та інших міжнародних організацій щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту, проте просить Ізраїль поки утриматися від будівництва поселень. Про це він заявив 15 лютого під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, передає "Радіо Свобода".

Трамп пообіцяв більшу підтримку Ізраїлю і уряду Нетаньягу, у яких упродовж останнього часу виникали непорозуміння з адміністрацією Барака Обами.

Водночас він сказав Нетаньягу, що ізраїльський уряд має "трохи утриматися" від будівництва нових поселень на Західному березі Йордану, які критикує палестинська автономія.

Крім того, президент США знову пообіцяв утримувати Іран від отримання ядерної зброї і розкритикував угоду між Тегераном і світовими державами щодо обмеження іранської ядерної програми.

Зазначимо, Біньямін Нетаньягу відвідав Вашингтон з першим візитом після інавгурації Дональда Трампа на посаді президента.

Нагадаємо, за день до зустрічі в Білому домі прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з президентом США Дональдом Трампом директор ЦРУ Майк Помпео зустрівся з головою Палестини Махмудом Аббасом у палестинському місті Рамалла.