ua en ru

Трамп закликав арабські країни врегулювати кризу навколо Катару

Трамп закликав арабські країни врегулювати кризу навколо Катару Фото: Дональд Трамп (flickr.com/Jim Mattis)

Єдність між арабськими союзниками США має велике значення для встановлення стабільності в регіоні

Президент США Дональд Трамп в ході телефонних переговорів з королем Саудівської Аравії Салманом бін Абдульазизом, наслідним принцом ОАЕ Мухаммедом Аль-Нагаяном і еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамад аль-Тані закликав своїх співрозмовників врегулювати кризу навколо Катару. Про це повідомляє "Агентство Анадолу".

Повідомляється, що в заяві Білого дому, президент США зазначив, що єдність між арабськими союзниками США має велике значення для встановлення стабільності в регіоні і боротьби з іранською загрозою.

"Президент закликав країни-учасниці саміту в Ер-Ріяді продемонструвати прихильність прийнятих на ньому рішень", - йдеться в заяві.

Напередодні Трамп на спільному брифінгу з еміром Кувейту шейхом Сабахом Аль-Ахмадом Ас-Сабах в Білому домі висловив готовність до посередницьким зусиллям для врегулювання кризи навколо Катару.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що арабські країни, почали блокаду Катару, не буде вводити санкції проти компаній Сполучених Штатів Америки (США), які працюють з Дохою.