ua en ru

Трамп пообіцяв покінчити з угрупуванням "Талібан"

Трамп пообіцяв покінчити з угрупуванням "Талібан" Фото: Дональд Трамп (flickr.com/thejointstaff)

Він підкреслив, що внаслідок терактів в Афганістані загинуло багато невинних людей

Президент США Дональд Трамп пообіцяв покінчити з угрупуванням "Талібан". Про це він заявив під час зустрічі з постійними представниками країн-членів Ради безпеки ООН, передає "Укрінформ".

"Ми не маємо бажання говорити з талібами. Ми завершимо те, що ми повинні завершити, чому ніхто інший не зміг покласти край, ми зможемо це зробити", - сказав Трамп.

Трамп також зазначив, що внаслідок терактів в Афганістані загинуло багато невинних людей.

"Коли ми бачимо ці звірства, коли вони вбивають власних громадян, серед яких багато хто - це жінки та діти, абсолютно невинуваті, це жахливо", - заявив Трамп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп закликав країни світу до "рішучих заходів" проти екстремістського угруповання "Талібан", яке взяло на себе відповідальність за напад у столиці Афганістану Кабулі, де загинули щонайменше 95 людей.

Так, 27 січня 2018 року в центрі афганської столиці Кабул, де розташовані урядові будинки, іноземні посольства і магазини, стався потужний вибух. За даними МВС, бойовик скористався "швидкою", щоб проїхати через пункти пропуску і влаштувати вибух. Щонайменше 95 людей загинуло.