ua en ru

Трамп подумає про повернення США до Паризької угоди з клімату, - Макрон

Трамп подумає про повернення США до Паризької угоди з клімату, - Макрон Фото: Дональд Трамп і Еммануель Макрон (elysee.fr)

Президент Франції розповів про початок довірчих відносин з президентом США з низки питань

Президент США Дональд Трамп пообіцяв найближчими місяцями подумати про участь у Паризькій угоді з клімату. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, передає французьке видання Journal du Dimanche.

"Дональд Трамп мене вислухав. Він зрозумів перебіг моїх думок, зокрема зв'язок кліматичних змін і тероризму. Він сказав мені, що спробує знайти якесь рішення найближчими місяцями. Ми детально обговорили те, що може дати йому змогу повернутися в Паризьку угоду", - розповів Макрон.

Крім того, президент Франції повідомив, що йому вдалося налагодити з Трампом більш особисті стосунки, необхідні для успішного розвитку міждержавних зв'язків.

"Так, наші країни - друзі, відповідно і ми повинні ними бути. Ми почали вибудовувати з Трампом стосунки на основі особистого знайомства. Це початок довірчих відносин з низки стратегічних питань, у тому числі й тих, з яких є розбіжності", - зазначив Макрон.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що після виходу США з Паризької угоди з клімату Туреччина призупинила його ратифікацію.