ua en ru

Трамп підпише закон про санкції проти РФ,- Associated Press

Трамп підпише закон про санкції проти РФ,- Associated Press Фото: Дональд Трамп (bundesregierung.de)

Про це повідомляють джерела в адміністрації Трампа

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп найвірогідніше підпише новий закон про санкції проти Росії, Ірану та Північної Кореї. Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на два джерела в адміністрації американського президента.

Відзначається, що Трамп, швидше за все, підпише закон, незважаючи на тривалі бюрократичні суперечки. Зазначено, що закон отримав двопартійну підтримку як в Палаті представників, так і в Сенаті. У зв'язку з цим президент вважає, що "його руки зв'язані".

За словами джерел, американський президент неохоче приступив до законопроекту навіть попри те, що минулого тижня документ переглянули та внесли у нього низку змін. Зокрема, щоб санкції не нашкодили американським та європейським компаніям.

Трамп висловив розчарування у зв’язку з обмеженнями його повноважень, які передбачає закон. Американський лідер стверджує, що це ускладнить координацію із союзниками, особливо у Європі, які застосовують інший підхід до санкцій проти Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сенаті США досягли угоди по законопроекту про посилення санкцій проти РФ, Ірану і Північної Кореї.