ua en ru

У Сенаті США досягли домовленостей щодо нових санкцій проти РФ

У Сенаті США досягли домовленостей щодо нових санкцій проти РФ Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

США досягли угоди щодо законопроекту про посилення санкцій

В Сенаті США досягли угоди щодо законопроекту про посилення санкцій проти РФ, Ірану і Північної Кореї. Про це заявив голова комітету сенату з закордонних справ Боб Коркер, передає Reuters.

"Я щасливий заявити, що ми досягли угоди, яка дозволить нам направити законопроект щодо санкцій на стіл президента", - зазначив він.

За словами глави сенатського комітету, голосування по пакету поправок може відбутися в сенаті вже на цьому тижні.

Мова йде про законопроект, який у вівторок, 25 липня, схвалила палата представників. Він передбачає посилення режиму санкції проти Росії, Ірану та КНДР. Актуальна версія документа передбачає введення нових обмежень на постачання американських технологій у роботу проектів російського нафтогазового сектора. У разі, якщо президент Дональд Трамп підпише проект санкцій, проекти, в яких "Газпром нафта", "Газпром", "Сургутнефтегаз", "Роснефть" і ЛУКОЙЛ володіють істотною неконтролирующей часткою" - від 33%, - зіткнуться з труднощами.

Повідомляється, що пакет нових санкцій дозволить американським властям вводити обмеження щодо залізничних, металургійних і гірничодобувних російських компаній, а також посилити умови кредитування російських нафтогазових проектів і банків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білому домі розраховували, що в законопроект про розширення санкцій проти РФ, Ірану і КНДР можна внести зміни.

Разом з тим спікер Білого дому запевнила, що і президент Трамп, і вся адміністрація підтримують санкції проти РФ, Ірану і Північної Кореї.