ua en ru

Мінфін США готує нові санкції проти Ірану, Сирії та КНДР

Мінфін США готує нові санкції проти Ірану, Сирії та КНДР Фото: міністр фінансів США Стівен Мнучін

Мінфін США переглядає ліцензії Boeing і Airbus на продаж літаків Ірану

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки працює над підготовкою нових санкцій проти Ірану, Сирії та Північної Кореї. Про це повідомив міністр фінансів США Стівен Мнучін в заяві для Комітету з бюджету Палати представників, передає Reuters.

"Ми будемо використовувати все, що в наших силах, щоб ввести додаткові санкції проти Ірану, Сирії та Північної Кореї для захисту життів американців... Я можу запевнити вас, що це велика проблема і я обговорюю це з президентом", - заявив Мнучін.

Також Мінфін США переглядає ліцензії Boeing і Airbus на продаж літаків Ірану.

Повідомляється, що Іран погодився купити 200 американських і європейських пасажирських літаків сумарною вартістю близько 37 млрд доларів. Угода включає 80 літаків Boeing, 100 Airbus і 20 літаків французько-італійського виробництва. Всі літаки потребують ліцензії США через їх залежності від американських комплектуючих.

"Для Boeing втрата угоди з IranAir може вплинути на виробництво моделі 777, оскільки 15 з широкофюзеляжних лайнерів включені в першу схвалену партію літаків Boeing, яка повинна бути доставлена в Іран до 2020 року. Поставки почнуться в травні наступного року", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, президент Ірану Хасан Рухані заявив, що Тегеран продовжить здійснення своєї програми зі створення балістичних ракет, виступивши у відповідь на жорстку критику президента США Дональда Трампа.