ua en ru

Трамп обіцяє збудувати стіну на кордоні з Мексикою і вислати 3 млн нелегалів

Трамп обіцяє збудувати стіну на кордоні з Мексикою і вислати 3 млн нелегалів Фото: Дональд Трамп обіцяє стіну з Мексикою

Республіканець підтвердив свою передвиборчу обіцянку розібратися з мігрантами з Мексики

Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що планує побудувати стіну на американо-мексиканському кордоні і депортувати три мільйони нелегальних мігрантів. Із такою позицією мільярдер виступив в інтерв'ю телеканалу CBS.

"Ми збираємося депортувати людей, які є злочинцями, мають кримінальне минуле, є членами банд, наркоторговцями. Цих людей дуже багато, ймовірно, два мільйони, може бути навіть три мільйони - ми їх депортуємо з нашої країни або посадимо в тюрму. Вони тут перебувають на незаконних підставах", - пообіцяв він, вказавши на невідкладність цього рішення.

Мільярдер також ствердно відповів на питання журналіста про плани будівництва стіни і підкреслив, що її зведуть на "певних ділянках кордону", а на інших - спеціальні огородження.

"На певних ділянках я б це встановив (огорожі), але для інших ділянок більше підходить саме стіна. Я дуже добре в цьому розбираюся, це називається спорудою", - пояснив він.

Після того, як, на думку Трампа, кордон "буде надійно захищено і все нормалізується", співробітники міграційної служби "ухвалять рішення" щодо решти мігрантів.

"Але перед тим, як ухвалювати рішення, необхідно убезпечити кордон", - підкреслив республіканець.

Як відомо, під час своєї передвиборчої кампанії політик у разі свого приходу в Білий дім обіцяв побудувати стіну на американо-мексиканському кордоні для захисту від нелегальних мігрантів. При цьому Трамп вважає, що платити за її зведення має мексиканський уряд.

Нагадаємо, раніше один із найближчих помічників Трампа Рудольф Джуліані заявив, що новий президент США має намір взаємодіяти з Росією з позиції сили.