ua en ru

Трамп відштовхнув прем'єра Чорногорії під час відкриття штаб-квартири НАТО в Брюсселі

Трамп відштовхнув прем'єра Чорногорії під час відкриття штаб-квартири НАТО в Брюсселі Фото: Дональд Трамп

Президент США хотів опинитися поруч з генсеком НАТО в центрі уваги ЗМІ

Під час урочистостей на честь відкриття нової штаб-квартири Північноатлантичного альянсу президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп відтіснив у бік прем'єра Чорногорії Душко Марковича, щоб опинитися попереду інших лідерів країн і стати поруч з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом. Відео надає NBC News.

Під час урочистостей, присвячених відкриттю нової штаб-квартири НАТО, президент Трамп відштовхнув прем'єра Чорногорії, щоб опинитися попереду інших лідерів країн і стати поруч з генсеком НАТО.

Як видно на відео, Маркович не очікував такої ситуації, але сприйняв все спокійно, з посмішкою.

Трамп зробив вигляд, що нічого не сталося і відразу звернувся до президента Литви Далі Грібаускайте, а потім до Єнса Столтенберга.

WATCH: Pres. Trump places his hand on a fellow NATO leader and moves him aside to return to the front of the group amid ceremonies marking the new NATO headquarters in Brussels.

Опубліковано NBC Nightly News with Lester Holt 25 травня 2017 р.

Пізніше прем'єр Чорногорії заявив, що не образився на поштовх від Трампа.

"Я цього навіть не помітив. Я тільки побачив реакцію на це в соціальних мережах. Це просто мирна ситуація", - сказав Маркович журналістам, передає Associated Press.

Прем'єр Чорногорії заявив, що в ході саміту подякував Трампа, за швидку ратифікацію протоколу про вступ Чорногорії до НАТО в сенаті США і в цілому за підтримку інтеграції Чорногорії в альянс.

Нагадаємо, у Брюсселі завершилася зустріч лідерів Євросоюзу з Трампом. Лідери країн знайшли точки дотику з низки міжнародних питань