ua en ru

У Брюсселі завершилася зустріч лідерів Євросоюзу з Трампом

У Брюсселі завершилася зустріч лідерів Євросоюзу з Трампом Фото: у Брюсселі відбулася зустріч лідерів Євросоюзу з Трампом

Спільні точки дотику знайдені з низки міжнародних питань

У Брюсселі завершилася зустріч президента Європейської Ради Дональда Туска, президента Європейського парламенту Антоніо Таяні, голови Європейської комісії Жана-Клода Юнкера з президентом США Дональдом Трампом. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, повідомляється, що на зустрічі також були присутні міністр оборони США Джеймс Меттис і держсекретар США Рекс Тіллерсон.

За підсумками зустрічі Трамп, Туск і Юнкер не зробили ніяких заяв. Таяні повідомив, що зустріч з Трампом пройшла добре.

"Загальні точки дотику знайдені з питань боротьби з тероризмом, ИГИЛ і по відношенню з Північною Кореєю. Також, обговорювали промислове і торгове співробітництво та ситуацію на близькому сході", - сказав Таяні.

За його словами, питання Росії і України на зустрічі не піднімалися.

Кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомляє, що, за підсумками зустрічі, у Туска і Трампа немає єдиної думки на рахунок Росії.

Відзначимо, сьогодні в Брюсселі відбувається зустріч глав країн НАТО. Переговори Трампа з лідерами Євросоюзу відбулися безпосередньо перед її початком.

altalt

Фото: Антоніо Таяні

Нагадаємо, раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон заявляв, що Російська Федерація зможе повернутися в G7 тільки після того, як відновить суверенітет України.