ua en ru

Трамп відреагував на звинувачення Манафорту

Трамп відреагував на звинувачення Манафорту Фото: Дональд Трамп (Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Манафорту пред'явили звинувачення по 12 пунктах

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що пред'явлені Полу Манафорту звинувачення не мають ніякого відношення до його роботи на посаді глави передвиборного штабу. Про це він написав у Twitter.

"Вибачте, але все це було за роки до того, як Пол Манафорт став частиною кампанії... Крім того, немає ніякої таємної змови!", - написав Трамп.

Президент США також висловив здивування, що в поле зору правоохоронних органів досі не потрапила Гілларі Клінтон та інші демократи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Манафорту і його партнеру Ріку Гейтсу пред'явили звинувачення по 12 пунктах. Серед звинувачень - змова проти США, змова з метою відмивання грошей, діяльність в якості іноземного агента без необхідної реєстрації, а також неподання звітів про рахунки в зарубіжних банках.

Крім того, Манафорт і Гейтс розгорнули у США лобістську діяльність на кілька мільйонів доларів "за вказівкою екс-президента України Віктора Януковича і Партії регіонів"

Також повідомлялося, що Манафорт прибув в офіс спеціального прокурора Роберта Мюллера після того, як йому висунули перші звинувачення у справі про втручання Росії в американські вибори, а також наказали здатися федеральним владі