ua en ru

Трамп скасував введені Обамою обмеження на видобуток нафти і газу на шельфі

Трамп скасував введені Обамою обмеження на видобуток нафти і газу на шельфі Фото: Дональд Трамп дозволив видобуток на шельфі

Підписаний президентом США указ дозволяє шельфове буріння на ділянках у Атлантичному і Тихому океанах, Мексиканській затоці й Арктиці

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 28 квітня, підписав указ, який скасовує введену Бараком Обамою заборону на видобуток нафти і газу на ряді шельфових родовищ біля берегів США. Про це повідомляє BBC.

Видання зазначає, що такий крок призведе до збільшення видобутку нафти у США тоді, коли споживання енергоресурсів американською економікою наближається до найнижчого рівня за останні кілька років.

Указ Трампа дозволяє шельфове буріння на ділянках у Атлантичному і Тихому океанах, Мексиканській затоці й Арктиці.

Трамп мотивує скасування заборони прагненням створити робочі місця.

"Сьогодні ми звільняємо американську енергетику, щоб у майбутньому створити тисячі і тисячі прибуткових робочих місць у американському енергетичному секторі", - прокоментував він свій указ.

Водночас, як зазначає видання, введена Обамою заборона на буріння була зумовлена захистом навколишнього середовища після масштабного розливу нафти в Мексиканській затоці в 2010 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про плани Дональда Трампа видати розпорядження, згідно з яким нафтовим компаніям буде надаватися більше можливостей для буріння на шельфі США.