ua en ru

Трамп відклав візит до Великобританії на невизначений термін, - The Guardian

Трамп відклав візит до Великобританії на невизначений термін, - The Guardian Фото: Дональд Трамп (YouTube Screenshot)

Причиною такого рішення послужили побоювання, що в ході візиту до Великобританії відбудуться протести проти американського президента

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп відклав запланований на другу половину 2017 року державний візит до Великобританії. Про це повідомляє видання The Guardian.

Згідно з інформацією неназваного радника прем'єра Великобританії Терези Мей, американський президент повідомив їй про своє рішення по телефону. Причиною такого рішення послужили побоювання, що в ході візиту до Великобританії відбудуться протести проти американського президента. Він готовий буде відвідати Лондон тоді, коли британці підтримають його приїзд.

Офіційного підтвердження перенесення візиту не надходило. Також офіційна дата візиту не була призначена, але британські ЗМІ повідомили, що поїздка була запланована на жовтень.

Підтримка Трампа впала в Британії в цьому місяці через публічну критику реакції мера Лондона Садіка Хана на напад ісламістських бойовиків в Лондоні, в результаті якого загинули вісім осіб. Мей була змушена захищати Хана, який представляє опозиційну лейбористську партію.

У той же час міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що не бачить причин для скасування візиту. Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер повідомив, що Трамп все ж має намір нанести візит, оскільки він високо цінує запрошення королеви.

Нагадаємо, 5 червня повідомлялося, що Трамп може відвідати Британію після теракту в знак солідарності.