ua en ru

Трамп відзвітував перед Конгресом про авіаудари по Сирії

Трамп відзвітував перед Конгресом про авіаудари по Сирії Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Президент США заявив, що діяв відповідно до своїх конституційних повноважень

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що завдаючи ударів по Сирії 14 квітня, діяв відповідно до конституції заради захисту інтересів країни. Про це йдеться в листі Трампа, направленому в Конгрес, передає Daily News.

Згідно з документом, мета військової операції полягала в скороченні здатності сирійських військових проводити подальші напади з використанням хімічної зброї, а також у запобіганні її подальшого використання урядом країни.

"Я діяв згідно з моїми конституційними повноваженнями щодо реалізації зовнішньої політики, а також як головнокомандувач збройними силами країни і глава держави в інтересах забезпечення національної безпеки та зовнішньої політики США, щоб досягти стабільності в регіоні, не допустити використання і поширення хімічної зброї", - цитують ЗМІ листа керівникам Палати представників і Сенату Конгресу

Трамп також заявив, що, якщо буде доцільно для забезпечення національних інтересів, США "вживуть додаткових дій".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей в понеділок, 16 квітня, має намір заявити в парламенті, що рішення про авіаудари по Сирії було спрямоване на запобігання людським стражданням і є в національних інтересах Британії.