ua en ru

Трамп визначив кандидата у віце-президенти США від республіканців

Трамп визначив кандидата у віце-президенти США від республіканців Фото: Дональд Трамп

Мільярдер Трамп зупинив свій вибір на Майку Пенсі

Кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп в п'ятницю оголосить, що губернатор штату Індіана Майк Пенс стане напарником мільярдера у виборчій кампанії, тобто кандидатом у віце-президенти. Про це повідомляє "Голос Америки".


У вівторок Майк Пенс виступив разом з Трампом на заході щодо збору коштів; серед інших потенційних напарників ймовірного республіканского кандидата в президенти були названі і колишній спікер палати представників Ньют Гінгріч, і колишній губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті. Крісті змагався з Трампом в рамках праймеріз, підтримав будівельного магната, коли вийшов з гонки.

Зазначимо, губернатор Індіани Майк Пенс, соціальний консерватор, який має досвід роботи в Конгресі, відомий, серед іншого, і тим, що приймав політичні рішення, що викликали гострі дискусії; критики часом знаходили їх дискримінаційними.

Крім того, Пенс керує Індіаною з 2013 року і в даний час бере участь у напруженій боротьбі за переобрання. Офіс Пенса нагадує про рекордне скорочення їм податків, особливо – для підприємств, а також про його зусилля зі скорочення управлінських структур.

В кінці минулого року Пенс наказав владі штату призупинити фінансування на території Індіани груп, які допомагають біженцям, заявивши, що цей захід залишиться в силі, поки він не отримає запевнення в тому, що застосовуються належні заходи безпеки.

Нагадаємо, кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп зрівнявся за популярністю серед виборців з опонентом від Демократичної партії Хілларі Клінтон.