ua en ru

Трамп офіційно оголосив ім'я нового глави Федеральної резервної системи

Трамп офіційно оголосив ім'я нового глави Федеральної резервної системи Фото: Дональд Трамп (bundesregierung.de)

Трамп висунув Федерального губернатора Джерома Пауелла на пост глави ФРС

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп висунув Федерального губернатора Джерома Пауелла на пост глави Федеральної резервної системи. Про це повідомляє Reuters.

Відзначається, що тепер цю кандидатуру має затвердити сенат.

"Він (Джером Пауелл, - ред.) довів, що може домогтися консенсусу розумної грошово-кредитної і фінансової політики. Судячи по його справах, я впевнений, що у Джерома є мудрість і лідерство, щоб вести нашу економіку", - заявив Трамп.

За його словами, на чолі Федерального резерву повинен стояти сильний, цілеспрямований лідер і Пауелл володіє цими якостями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп повинен визначитися з головою Федеральної резервної системи до 3 листопада.

Офіційний представник Білого дому заявив раніше, що очікується, що президент прийме рішення до своєї поїздки в Азію, яка починається 3 листопада. Фіналістами є нинішня голова ФРС Джанет Йеллен, яка зустрінеться з президентом у четвер; Федеральний губернатор Джером Пауелл, колишній губернатор ФРС Кевін Варш, Директор Національної економічної ради Гері Кон і економіст зі Стенфордського університету Джон Тейлор, підтвердив офіційний представник президента. Крім того, чиновник повідомив, що після співбесіди з Єлень, Трамп має намір зустрітися з усіма п'ятьма претендентами.