ua en ru

Трамп схвалив стратегію щодо стримування ядерної програми Північної Кореї

Трамп схвалив стратегію щодо стримування ядерної програми Північної Кореї Фото: Дональд Трамп

У США планують протистояти ядерного потенціалу КНДР в першу чергу економічними методами

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп схвалив 12 квітня стратегію з протидії ядерній програмі Північної Кореї. Про це повідомляє Reuters.

За даними співрозмовника видання, в Білому домі розроблений великий список заходів, які США можуть застосовувати проти Пхеньяну в залежності від його дій.

Агентству повідомили, що силові заходи щодо стримування КНДР не є пріоритетними, і в даний час адміністрація Трампа розглядає насамперед економічні та дипломатичні заходи впливу на Північну Корею.

"Там є безліч речей, які можливі, аж до того, що по суті є торговим карантином Північної Кореї", - сказав американський чиновник Reuters в середу, виступаючи на умовах анонімності.

Серед можливих методів ембарго на постачання нафти Північній Кореї; глобальна заборона на польоти авіакомпанії КНДР Air Koryo; обмеження експорту морепродуктів з Кореї.

По лінії ООН можуть бути введені обмежувальні заходи на роботу громадян Північної Кореї за контрактом за кордоном, а також розширені обмеження на експорт вугілля аж до повної зупинки всіх поставок.

США також розраховують на допомогу Китаю у реалізації стратегії по Кореї. За словами співрозмовника агентства, телефонна розмова між Трампом і китайським президентом Сі Цзіньпіном в середу була направлена на посилення тиску США на Пекін, щоб вплинути на ядерні та балістичні програми Пхеньяну.

Також відзначають, що в крайньому випадку проти Північної Кореї можуть бути застосовані попереджувальні військові удари.

Нагадаємо, Трамп закликав Китай допомогти США вирішити "північнокорейську проблему". Якщо Китай не вирішить "північнокорейську проблему", це зроблять США.