ua en ru

Трамп оголосив про укладення торгової угоди з Мексикою

Трамп оголосив про укладення торгової угоди з Мексикою Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Потрібний ще підпис Канади

Президент США Дональд Трамп заявив, що він домовився з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто про нову торгову двосторонню угоду, повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, виступаючи на прес-конференції в Овальному кабінеті, Трамп заявив, що США і Мексика підпишуть нову торговельну угоду, взамін на угоду про Північноамериканську зону вільної торгівлі (НАФТА), яке президент США критикував ще під час своєї передвиборчої кампанії.

"Ми будемо називати це торговельною угодою США і Мексики", - заявив Трамп. За його словами, абревіатура НАФТА "має погану конотацію", тому що протягом багатьох років Сполучені Штати сильно від цього договору страждали.

Заявою Трампа перед журналістами у Білому домі передувала його публікація в Twitter.

"Велика угода з Мексикою", - написав Трамп.

Трамп оголосив про укладення торгової угоди з Мексикою

Трамп також заявив, що скоро зв'яжеться з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, щоб обговорити умови угоди з третьою країною - членом НАФТА. За словами Трампа, якщо Оттава готова взяти участь у справедливих переговорах, США також готові до них.

Важливість участі прем'єр-міністра Канади в переговорах підкреслював у своєму Twitter президент Мексики.

"Я розмовляв з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо про статус переговорів про НАФТА і про прогрес, досягнутому Мексикою і США. Я вказав на важливість його участі в цьому процесі з метою успіху тристоронніх переговорів на цьому тижні", - написав Енріке Пенья Ньєто. Пізніше він додав, що досяг угоди з Трампом.

"Я розмовляв з президентом Дональдом Трампом. Мексика і Сполучені Штати досягли комерційної угоди. Ми б хотіли, щоб Канада приєдналася, щоб підписати тристоронню угоду на цьому тижні", - написав Ньєто.

Трамп оголосив про укладення торгової угоди з Мексикою

Міністерство закордонних справ Канади застерігає від остаточних висновків щодо успіху угоди.

"Потрібно (ще) підпис Канади", - повідомив у листі Bloomberg представник МЗС Канади Адам Остін. - Ми будемо продовжувати працювати над модернізацією НАФТА".

Раніше Трамп заявляв, що торговельна угода між США і Мексикою скоро може бути підписана.

Додамо, що 1 серпня Трамп заявив про початок будівництва стіни на кордоні з Мексикою.