ua en ru

У США готові ввести "сталеві мита" для Росії

У США готові ввести "сталеві мита" для Росії Фото: президент США Дональд Трамп (flickr.com/ thejointstaff)

На розгляд Трампу подали ряд документів про торгівлю металами

Міністерство торгівлі США запропонувало ввести 53-процентні мита на російську сталь і 23-процентні - на алюміній. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті відомства.

Зокрема, згідно з повідомленням, дана пропозиція стосується не тільки Росії, але і поставок алюмінію і сталі з 14 країн.

"Міністерство торгівлі США виступило з пропозицією ввести широкомасштабні протекціоністські мита на поставки алюмінію і сталі з 14 країн. Якість імпортованого металу" загрожує порушити національну безпеку США ", - заявив міністр торгівлі США Уілбур.

Також він закликає президента країни Дональда Трампа прийняти рішення щодо імпорту сталі до 11 квітня, по імпорту алюмінію - до 19 квітня.

Інакше, грунтуючись на проведеному дослідженні, Росс пропонує три різні варіанти можливих дій, що стосуються імпорту стали.

На його думку, необхідно або збільшити ввізне мито в розмірі не менше 24% для всіх країн, або підвищити тариф, щонайменше, до 53% на імпорт з 12 країн - Росії, Китаю, Бразилії, Коста-Ріки, Єгипту, Індії, Малайзії, Південної Кореї, ПАР, Таїланду, Туреччини та В'єтнаму.

В якості третьої сценарію пропонується введення "квоти на всі продукти з усіх країн, що дорівнює 63% їх експорту в 2017 році".

Президенту США також пропонується розглянути три можливі сценарії щодо постачання алюмінію.

На думку експертів, необхідно або підвищити ввізні мита на алюміній для всіх країн, щонайменше до 7,7%, або ввести тариф в розмірі 23,6% на продукцію з Китаю, Гонконгу, Росії, Венесуели і В'єтнаму, а для інших країн ввести квоту, рівну 100% їх експорту в США в 2017 році. Третій варіант - введення для всіх країн квоти в 86,7% від їх експорту в США в 2017 році.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за перший рік правління президента США Дональда Трампа зовнішньо торговельний дефіцит США піднявся на 12,1%, досягнувши максимальної позначки 566 млрд доларів.