ua en ru

Трамп звинуватив Amazon у недоплаті податків

Трамп звинуватив Amazon у недоплаті податків Фото: Amazon (mdbiznews.commerce.maryland.gov)

Amazon платить мало або взагалі не платить податки, заявив Трамп

Президент США Дональд Трамп у четвер, 29 березня, звинуватив інтернет-компанію Amazon в несплаті податків. Про це він написав у Twitter.

"Я висловлював свою стурбованість Amazon задовго до виборів. На відміну від інших, вони платять мало або взагалі не платять податки виконавчій владі американських штатів або місцевій владі. Використовують нашу поштову службу як хлопчика по доставці (що завдає великої шкоди Сполученим Штатам) і змушують тисячі рітейлерів закриватися", - написав Трамп.

Нагадаємо, великі компанії зі значними цифровими доходами Європейському союзі, такі як Google і Facebook, можуть зіткнутися з 3% податком на свій оборот за проектом пропозиції Європейської комісії.

В Європейському союзі заявили, що компанія отримала несправедливі податкові переваги в Люксембурзі. В ЄС підкреслили, що Amazon дозволили платити "значно менше податків, ніж іншим компаніям". Згідно з правилами державної допомоги Євросоюзу, це незаконно, зазначили в Єврокомісії.

Великі фірми США, такі як Uber, Airbnb і Amazon, також можуть постраждати від нового збору, який буде застосовуватися у 28 країнах ЄС. Великі технічні компанії звинувачуються великими державами ЄС у тому, що вони платили дуже мало податків у блоці, повторно перенаправляючи частину свого прибутку в країни з низьким рівнем оподаткування, такі як Ірландія і Люксембург.