ua en ru

Трамп назвав протести в Шарлоттсвіллі "кричущим проявом ненависті і насильства"

Трамп назвав протести в Шарлоттсвіллі "кричущим проявом ненависті і насильства" Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Трамп заявив, що винних у зіткненнях в Шарлоттсвіллі притягнуть до відповідальності

Президент США Дональд Трамп назвав протести в Шарлоттсвіллі "кричущим проявом ненависті і насильства". Про це повідомляє The Telegraf.

"Для всіх, хто діяв злочинним чином в результаті расистського насильства в ці вихідні, ви будете притягнуті до відповідальності", - сказав він, зазначивши, що мітинг у суботу був "кричущим проявом ненависті і насильства", яким, за його словами, "немає місця в Америці".

"Расизм - це зло. І ті, хто викликають насильство від його імені, є головорізами - в тому числі ККК, неонацисти і білі супрематисти та інші групи ненависті. Ми - нація, заснована на тому, що всі створені рівними", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мер міста Шарлоттсвілль заявляв, що президент США Дональд Трамп несе відповідальність за насильство, яке спалахнуло під час зіткнень у Шарлотсвіллі (штат Вірджинія). За його словами, вся передвиборна кампанія Трампа була побудована на заохоченнях антисемітизму, сексизму, а також відмові від засудження проявів екстремізму, що і спонукало підняти голову лідерів руху "білих націоналістів".