ua en ru

Трамп назвав "несправедливим" розслідування справи свого колишнього радника Флінна

Трамп назвав "несправедливим" розслідування справи свого колишнього радника Флінна Фото: Майкл Флінн (defense.gov)

Трамп порівняв цю справу з розслідуванням стосовно Хілларі Клінтон

Президент США Дональд Трамп назвав "несправедливим" розслідування справи свого колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна. Про це повідомляє телеканал CNN.

Трамп порівняв цю справу з розслідуванням стосовно Хілларі Клінтон. Федеральне бюро розслідувань (ФБР) прийшло до висновку, що Клінтон не брехала під час інтерв'ю слідчим у липні 2016 року. Директор ФБР Джеймс Комі сказав, що вона була "вкрай недбалою" у роботі із секретною інформацією. Але політик не понесла за це відповідальність.

"Хілларі Клінтон багато разів брехала ФБР, з нею нічого не сталося. Флінн збрехав, і вони знищили його життя. Це дуже несправедливо", - заявив президент США. Він додав, що відчуває себе дуже погано з приводу цієї ситуації.

Нагадаємо, 18 листопада 2016 року Трамп запропонував Флінну пост радника з національної безпеки. 20 січня 2017 року він був призначений на посаду, однак вже 13 лютого подав у відставку після скандалу, що вибухнув пысля появи інформації про обговорення антиросійських санкцій з тодішнім російським послом у США Сергієм Кисляком.

1 грудня були опубліковані судові документи, згідно з якими Флінну було пред'явлено звинувачення у тому, що 24 січня він "умисно і свідомо" дав неправдиві свідчення ФБР щодо своєї розмови з Кисляком.

Флінн офіційно визнав свою провину у тому, що він повідомив ФБР неправдиві відомості про свої контакти з Росією.