ua en ru

Трамп найняв ще одного адвоката для розглядів щодо його зв'язків з Росією, - NYT

Трамп найняв ще одного адвоката для розглядів щодо його зв'язків з Росією, - NYT Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Тай Кобб буде допомагати Марку Касовіцу захищати інтереси глави США

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп найняв ще одного адвоката для захисту своїх інтересів у зв'язку з імовірними контактами глави США з Російською Федерацією (РФ). Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на власні джерела.

"Ветеран-адвокат з Вашингтона Тай Кобб приєднується до юридичної команди президента Трампа, щоб координувати адекватну відповідь на розширення розслідування можливої змови Трампа з втручанням РФ в американські вибори президента", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, він буде допомагати особистому юристу глави США Марку Касовіцу, який не справляється з дорученими йому обов'язками.

В Білому домі раді призначенню досвідченого юриста і вважають, що він зможе переконати Трампа заздалегідь інформувати помічників про свої рішення, щоб не ставити їх у скрутне становище, коли вони роз'яснюють журналістам мотиви того або іншого кроку глави.

Так, Касовіц принципово працює з дому в Нью-Йорку і не може приділяти Трампу час 7 днів в тиждень, оскільки розслідування і так вимагає більшу частину його часу.

Крім того, юрист підірвав свою репутацію, коли, використовуючи нецензурні вирази, погрожував людині, яка рекомендував юристу добровільно перестати захищати інтереси Трампа за фактом можливих контактів з офіційними особами РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп не розглядає можливість зняття санкцій з Росії.