ua en ru

Трамп має намір підписати указ про санкції за втручання у вибори США, - Reuters

Трамп має намір підписати указ про санкції за втручання у вибори США, - Reuters Фото: Дональд Трамп (Oliver Contreras-Pool/Getty Images)

Для введення санкцій буде достатньо свідчень, які нададуть спецслужби

Президент США Дональд Трамп має намір 12 вересня 2018 підписати указ, який дозволить введення санкцій против будь-яких юридичний і фізичних іноземних осіб, що будуть помічені у втручання виборів на території США. Про це посилаючись на власні джерела повідомляє Reuters.

Джерела видання повідомляють, що адміністрація країни зацікавлена у встановленні нових норм у кіберпросторі.

"Це є першим кроком у встановленні певних меж, відкрите попередження про те, якою буде наша відповідь на "погану поведінку", - повідомив чиновник Білого дому.

Також в документі будуть перераховані відомства, що є відповідальними за виявлення фактів втручання до процесу виборів. Серед них є ЦРУ, Агентство нацбезпеки, Міністерство внутрішньої безпеки й Офіс Директора нацрозвідки.

Видання повідомляє, що любе федеральне агентство, до якого надійде інформація про іноземне втручання у вибори, має про це повідомити Офіс Директора національної розвідки.

Білий дім прокоментувати цю інформацію відмовився.

Нагадаємо, Трамп заявив, що не допустить іноземного втручання в американські вибори. Адміністрація Трампа буде надавати допомогу місцевій владі в проведенні безпечних виборів.