ua en ru

Трамп має намір звинуватити Китай в "економічній агресії"

Трамп має намір звинуватити Китай в "економічній агресії" Фото: Дональд Трамп (flickr.com secdef)

Стратегія нацбезпеки США визначить Китай як конкурента в кожній сфері

Президент США Дональд Трамп звинуватить Китай в "економічної агресії" в рамках оголошення своєї стратегії національної безпеки 18 грудня 2017 року. Про це повідомляє Financial Times.

Зокрема видання розглядає це як "знак розчарування Трампа нездатністю використовувати контакт із головою КНР Сі Цзіньпіном для того, щоб переконати Пекін відреагувати на стурбованість США в галузі торгівлі".

Джерела газети, знайомі з новою стратегією нацбезпеки - офіційним документом, який представляють президенти США від часів Рональда Рейгана - відзначають більш жорстку позицію Вашингтона по відношенню до Китаю.

"Стратегія нацбезпеки, швидше за все, визначить Китай як конкурента в кожній сфері. Не просто конкурентом, але і загрозою, і тому, на думку багатьох у цій адміністрації, суперником", - йдеться в статті.

Зазначено, що після квітневої зустрічі з Сі Цзіньпіном в Мар-а-Лаго Трамп зайняв менш войовничу позицію по відношенню до Китаю, але в останні декілька місяців президент США все більше дратується слабким прогресом із питання торгового дефіциту США і Китаю. Вже на саміті АТЕС, що пройшов у листопаді у В'єтнамі, Трамп обіцяв покінчити з "хронічними порушеннями правил торгівлі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США та Китай обговорили план дій на випадок падіння режиму лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.