ua en ru

Трамп має намір анулювати ядерну угоду з Іраном, - WP

Трамп має намір анулювати ядерну угоду з Іраном, - WP Фото: Дональд Трамп (YouTube screenshot)

Трамп виступить з відповідною заявою Конгресу 12 жовтня

Президент США Дональд Трамп планує оголосити про анулювання міжнародної ядерної угоди з Іраном як такої, щоне відповідає національним інтересам країни. Про це повідомили джерела в Білому домі, передає The Washington Post.

За інформацією видання, Трамп виступить з відповідною заявою Конгресу 12 жовтня та представить оновлену стратегію США щодо Близького Сходу.

"Адміністрація з нетерпінням чекає моменту, коли зможе поділитися деталями нашої стратегії щодо Ірану", - заявив прес-секретар Ради національної безпеки Майкл Антон.

Джерело видання в Білому домі повідомило, що неназвані радники президента з національної безпеки в останні кілька тижнів виступають за скасування ядерної угоди.

Водночас співрозмовники газети підкреслили, що це не остаточна інформація, і плани адміністрації Трампа щодо Ірану можуть змінитися.

Видання зазначає, що після подання нова стратегія буде розглядатися в Конгресі протягом 60 днів і сама по собі заява не є розірванням угоди. Однак вона може розпочати процес перегляду рішення про зняття санкцій щодо Ірану.

Нагадаємо, посли ЄС і посол США в Євросоюзі зустрінуться у Вашингтоні для обговорення наслідків можливого скасування угоди щодо іранської ядерної програми.