ua en ru

Трамп за рік розкритикував 181 політика, - NYT

Трамп за рік розкритикував 181 політика, - NYT Фото: Дональд Трамп

Оприлюднено список усіх людей і організацій, яких за рік розкритикував Трамп

Преизедент США Дональд Трамп з моменту обрання на пост президента виступив в Twitter з критичними коментарями щодо 181 політика, організації чи країни. Про це повідомляє газета The New York Times.

Так, найбільше число коментарів президента, прийшлося на адресу американських засобів масової інформації. Для їх характеристики він вживав такі терміни, як "безчесні", "брехливі", "дуже корумповані", "несправедливі", "практично завжди негативні", "неточні", "злісні", "сповнені конспірологічними теоріями та сліпою ненавистю".

Також окремих яскравих епітетів удостоїлися телекомпанії. CBS Трамп назвав "брехливими новинами" і "ворогом американського народу", CNN - "користується найменшою довірою серед ЗМІ" та "сміттєвою журналістикою", NBC - "більш безчесною, ніж навіть CNN" і "упередженою". Газету The New York Times президент називав "провальною", "слабкою і неефективною", "посміховиськом" і "ворогом американського народу", а соціальну мережу Facebook - "завжди антитрамповською".

Крім того, характеризуючи свого колишнього суперника - кандидата на посаду президента США від Демократичної партії Хілларі Клінтон - Трамп, неодноразово використовував термін "криводушна Хілларі", колишнього президента США Барака Обаму називав "слабаком", а угоду щодо ядерної програми Ірану - "жахливою".

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп підвів підсумки першого року на посаді президента.