ua en ru

Трамп і Мей назвали неприпустимим подальше застосування хімічної зброї

Трамп і Мей назвали неприпустимим подальше застосування хімічної зброї Фото: Тереза Мей (TT News Agency/Jonas Ekstromer)

Президент та прем'єр-міністр погодилися щодо неприпустимості подальшого застосування хімічної зброї

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп обговорив сьогодні з прем'єр-міністром Сполученого Королівства Терезою Мей ситуацію в Сирії, назвавши неприпустимим використання хімічної зброї. Про це інформує сайт Білого дому.

"Обидва лідери засудили нехтування життям людей з боку сирійського президента Асада. Президент та прем'єр-міністр погодилися щодо неприпустимості подальшого застосування хімічної зброї", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, США і інші західні країни розглядають можливість прийняття військових дій в зв'язку з нещодавнім нападом в Думі в Сирії. Раніше президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку на "Саміт Америк", яка відбудеться в столиці Перу Лімі, підготовки відповіді на хімічну атаку в Сирії. У повідомленні Білого дому було зазначено, що президент США залишиться в Сполучених Штатах, щоб "контролювати американський відповідь Сирії і стежити за розвитком ситуації в світі".