ua en ru

Трамп готовий звільнити керівника апарату Білого дому Келлі

Трамп готовий звільнити керівника апарату Білого дому Келлі Фото: Джон Келлі (State Department photo-Public Domain)

В адміністрації президента США можуть відбутися чергові кадрові зміни

Найближчим часом в адміністрації президента США можуть відбутися чергові перестановки через скандал, що розгорівся навколо тепер уже колишнього секретаря апарату Білого дому Роберта Портера. Зокрема Дональд Трамп може звільнити керівника апарату адміністрації Джона Келлі, пише New York Times.

Як повідомляється, цього тижня стало відомо, що дві колишні дружини Портера звинувачують його в побутовому насильстві, причому для багатьох в адміністрації глави держави це не було секретом ще з минулої осені. Самого Трампа, судячи з усього, до останнього тримали в невіданні, і президент таким станом справ зараз вкрай розчарований.

Келлі, якого Трамп призначив на цю посаду влітку 2017 року, днями опублікував заяву, в якій йшлося про те, що він "шокований новими звинуваченнями" проти його підлеглого.

Речниця президента США Сара Сандерс уже за кілька годин після публікації скандальної статті оголосила про те, що Портер негайно піде у відставку, щоб забезпечити плавну передачу повноважень тому, хто його замінить. Сам чиновник усі звинувачення заперечує і називає їх відвертою брехнею.

Тим часом, за даними видання, Трамп дізнався про звинувачення проти Портера лише на цьому тижні, незважаючи на тісні робочі відносини між ними. Зазначено, що Трамп у приватних бесідах постійно скаржиться на Келлі, який приховав від нього настільки важливу інформацію, а також розмірковує про те, чи слід його звільнити.

"Якщо Трамп накликає неприємності сам на себе, це його не турбує. Але йому зовсім не подобається, коли неприємності у нього виникають із вини підлеглих", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава секретаріату Білого дому Роб Портер заявив про готовність піти у відставку у зв'язку зі звинуваченнями в домашньому насильстві, які висунули проти нього дві його колишні дружини.