ua en ru

Трамп не робитиме винятків щодо нових мит на ввезення сталі й алюмінію

Трамп не робитиме винятків щодо нових мит на ввезення сталі й алюмінію Фото: Дональд Трамп (flickr.com/worldeconomicforum)

Глава США не планує робити жодних винятків для будь-яких країн в цьому питанні

Президент США Дональд Трамп не планує робити жодних винятків для будь-яких країн у питанні про підвищення мит на імпорт сталі та алюмінію. Про це заявив радник Білого дому з питань торгівлі Пітер Наварро 4 березня 2018 року, передає "Голос Америки".

При цьому Наварро повідомив, що остаточні деталі оголошеного 25-відсоткового мита на імпортну сталь і 10-відсоткового мита на алюміній мають бути узгоджені не пізніше, ніж через 10 днів.

Зазначено, що рішення Трампа ввести нові мита на ключові метали викликало широке засудження з боку бізнес-орієнтованих республіканських законодавців у США, а також ключових торговельних партнерів - Канади і ЄС.

Однак Наварро заявив, що мита необхідні "для захисту національної безпеки й економічної безпеки, в широкому сенсі слова". Він не погодився з занепокоєнням представників Міноборони, які висловилися за вибіркове підвищення мит, спрямоване проти конкретних країн замість їхнього підвищення незалежно від країни-продавця.

За словами Наварро, Трамп "прислухається до всіх сторін і вживе жорсткі рішення".

Радник Білого дому також вважає, що підвищувати мита проти окремих країн і робити виключення для інших - значить вступати на "слизьку доріжку". Наварро заявив, що США хочуть донести до світу просте послання: "Ми більше не будемо з цим миритися. Ми не отримуємо хороших результатів".

Крім того, він додав, що зовнішня торгівля США "не носить справедливого і взаємного характеру".

Нагадаємо, раніше в Німеччині закликали главу США Дональда Трампа отямитися в питанні митних зборів.