ua en ru

Трамп анонсував мирний план для врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту

Трамп анонсував мирний план для врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту Фото: Трамп та Нетаньяху (twitter.com/IsraeliPM)

Нетаньяху заявив, що будь-яка майбутня палестинська держава має бути демілітаризована

Президент США Дональд Трамп заявив про наміри оприлюднити план мирного врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту в найближчі два-три місяці. Про це він заявив під час переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, передає Reuters.

Раніше адміністрація Трампа заявляла, що підтримає дводержавне рішення, якщо обидві сторони погодяться на це.

"Мені подобається принцип дводержавного рішення. Це, я думаю, спрацює краще всього", - сказав Трамп.

У свою чергу, Нетаньяху заявив, що будь-яка майбутня палестинська держава має бути демілітаризована і має визнати Ізраїль як державу єврейського народу.

"Моя мрія зробити це до кінця мого першого терміну", - сказав Трамп про мирний план для Близького Сходу і додав, що на другий термін у нього інші плани. За словами президента США, в даному питанні досягнено значного прогресу.

Нагадаємо, 7 квітня у зіткненнях на кордоні сектора Газа і Ізраїлю загинули 10 осіб. 20 квітня на кордоні Ізраїлю та сектору Газа поновилися заворушення, ізраїльські військові вбили двох палестинців та поранили ще 12.

2 вересня під час переговорів про врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту, представники Білого Дому запропонували лідеру Палестини Махмуду Аббасу створити конфедерацію з Йорданією.