ua en ru

Трагічні інциденти навколо "БРСМ-Нафти" мають всі ознаки "рейдерської війни", - журналісти

Трагічні інциденти навколо "БРСМ-Нафти" мають всі ознаки "рейдерської війни", - журналісти Фото: БРСМ-Нафта

Навколо мережі АЗС вже три роки розгортається цілий ряд трагічних інцидентів

Народні депутати і правоохоронні органи повинні відстоювати громадські інтереси, але при цьому вони створюють умови, при яких підприємці змушені відмовлятися від роботи у своїй країні. Про це йдеться у журналістському розслідуванні Першого ділового телеканалу про ситуацію зі спробами рейдерського захоплення мережі АЗС "БРСМ-Нафта" в 2014-2017 рр.

Так, в сюжеті зазначається, що "БРСМ-Нафта" - це 183 АЗК по всій країні, 3,5 тисячі робочих місць і 77 місце в рейтингу найбільших платників податків. Послугами мережі "БРСМ-Нафта" користується більше 2 мільйонів клієнтів і щодня заправляється близько 110 тисяч автомобілів.

У сюжеті нагадується, що 22 квітня 2014 року на автозаправці в Переяслав-Хмельницькому пролунав вибух, що призвело до загибелі людей. Вибухи також були в Києві 28 грудня 2014 року і Броварах 10 січня 2016 року.

Наголошується, що навколо автозаправної мережі вже три роки розгортається цілий ряд трагічних інцидентів, кожен з яких може мати всі ознаки "рейдерської війни" за паливний бізнес.

Журналісти телеканалу підкреслюють, що представники влади намагаються виставити керівників мережі виключно у світлі винуватців. "А посилює подив неупередженого спостерігача системне супроводження цих версій недостовірною інформацією та різноманітними трюками маніпулювання свідомістю", - наголошується в сюжеті.

"Сподіваємося, розкладання українського рейдерства на молекули на прикладі мережі допоможе громадськості знайти відповіді на головне питання: хто на сьогоднішній день є внутрішнім ворогом українського народу", - наголошують журналісти.

Нагадаємо, в 2015 році в компанії "БРСМ-Нафта" головною версією пожежі на нафтобазі в селі Крачки Васильківського району Київської області називали терористичний акт, здійснений диверсійною групою.

Тоді компанія ініціювала проведення міжнародної незалежної експертизи для визначення причин пожежі і вибухів на нафтобазі. "БРСМ-Нафта" також оголошувала про винагороду в мільйон гривень за достовірну інформацію про замовників і виконавців теракту.