ua en ru

Toyota виплатить рекордний штраф в США у розмірі 1,1 млрд дол. за продаж бракованих автомобілів

Японська автомобілебудівна компанія Toyota погодилася виплатити рекордний в історії США штраф - 1,1 млрд дол. Про це повідомляє "Росія-24".

Погодившись сплатити штраф, Toyota відмовляється від суперечки з ініціативними групами і представниками влади, які звинувачують японців у продажу мільйонів бракованих автомобілів. Мова йде про неконтрольовану акселерацію, коли машина раптово починає розганятися, а водій втрачає контроль.

Читайте також: Toyota відкликає по всьому світу 2,77 млн автомобілів для усунення дефектів рульового управління

Toyota більше не буде сперечатися, але це не означає, що компанія визнала свою провину. Офіційна заява представництва Toyota в США звучить так: "Це було непросте рішення, особливо якщо враховувати, що достовірна наукова інформація і ряд незалежних досліджень показали, що електронні педалі газу і супутні їм системи надійні".

Штраф дійсно допоможе компанії позбутися нескінченних судових розглядів і широкого резонансу в ЗМІ. Однак є й інша проблема: Toyota в період з 2009 по 2011 рр. відкликала з ринку 10 млн автомобілів, і навіть це не врятувало компанію від величезної кількості індивідуальних позовів, у яких їй доводиться відповідати на звинувачення в порушенні прав споживачів, спричиненні шкоди здоров'ю і навіть доводити, що аварії, що закінчуються смертю, не викликані фабричними дефектами. Загальний обсяг потенційних штрафів по таких справах може досягти 10 млрд дол.