ua en ru

Toyota запропонувала рішення проблем з паркуванням і пробками

На автосалоні в Чикаго компанія Toyota виставила два концепти, здатних зайняти всього одне паркувальне простір, та так, що залишиться ще місце для велосипеда.

На автосалоні в Чикаго компанія Toyota виставила два концепти, здатних зайняти всього одне паркувальне простір, та так, що залишиться ще місце для велосипеда. Toyota i-Road може маневрувати в пробках з витонченістю мотоцикла і при цьому забезпечує двом пасажирам комфорт і стійкість, як в автомобілі. Передньопривідна модель оснащена електромотором, здатним розігнати i-Road до 48 км/ч. Заряду вистачає на відстань до 48 км, що цілком достатньо для поїздки до найближчого супермаркету. Кабіна закрита, щоб захистити пасажирів від дощу і снігу.

Ще один концепт називається Fun To Drive. Зовні він являє собою щось середнє між автомобілем і максі-скутером. Вперше Fun To Drive була представлена на автосалоні в Токіо в минулому листопаді. За задумом творців, у моделі немає керма, а управління здійснюється за рахунок нахилу корпусу водія в ту або іншу сторону. Автомобіль здатний розпізнавати настрій власника по голосу і виразу обличчя, запам'ятовувати улюблені маршрути і пропонувати у відповідності з ними нові, а також запам'ятовувати інформацію про водійських навичках свого господаря, щоб допомогти поліпшити їх. Лобове скло функціонує за принципом доповненої реальності, а колір кузова може змінюватися у відповідності з побажаннями водія. І все це задумано задля більш тісного емоційного зв'язку між автомобілем і його власником. З таким підходом людству в майбутньому точно вдасться уникнути пробок.

Toyota запропонувала рішення проблем з паркуванням і пробками Toyota запропонувала рішення проблем з паркуванням і пробками