ua en ru

Toyota відкликає понад мільйон автомобілів у всьому світі через ризик загоряння

Toyota відкликає понад мільйон автомобілів у всьому світі через ризик загоряння Ілюстративне фото (toyota-global.com)

Зокрема, відкличуть деякі моделі Prius 2016-2018 років випуску

Японська автомобілебудівна корпорація Toyota Motor Corporation відкликає понад мільйон автомобілів Prius і C-HR по всьому світу для ремонту електричної частини системи, яка може викликати пожежу. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У США Toyota відкличе 192 тис. автомобілів; відкликання також торкнеться Японії. Відкличуть деякі моделі Prius 2016-2018 років випуску, гібридів Prius Prime і газоелектричних версій C-HR.

Видання зазначає, що це пов'язано з проблемами при збірці автомобілів. За словами представника компанії, у вересні в Японії вже сталася одна пожежа через дефект проводів. У результаті інциденту ніхто не постраждав.

Нагадаємо, в травні в США італо-американський автовиробник Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) відкликав 4,8 млн автомобілів через порушення системи круїз-контролю. Повідомлялося, що дефект може перешкодити водіям вимкнути керування круїз-контролем.

Автовиробник повідомив, що причиною великої кампанії з відкликання автомобілів не є повідомлення про травми або аварії. Однак у компанії є один звіт водія Dodge Journey про те, що він не міг деактивувати круїз-контроль.