ua en ru

У США Fiat Chrysler відкликає 4,8 млн автомобілів через порушення системи круїз-контролю

У США Fiat Chrysler відкликає 4,8 млн автомобілів через порушення системи круїз-контролю Фото: логотип Fiat Chrysler (govSostfcagroup.com)

Повідомлення про травми або аварії на даний момент відсутні

У США італо-американський автовиробник Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) відкликає 4,8 млн автомобілів через порушення системи круїз-контролю. Про це повідомляє Reuters.

Дефект може перешкодити водіям вимкнути керування круїз-контролем. Власників автомобілів попереджають про небезпеку використання цієї функції до тих пір, поки вони не отримають оновлене програмне забезпечення.

Автовиробник повідомив, що причиною великої кампанії з відкликання автомобілів не є повідомлення про травми або аварії. Однак у компанії є один звіт водія Dodge Journey про те, що він не міг деактивувати круїз-контроль.

Fiat Chrysler, який в 2015 році зіткнувся з штрафами від регуляторів США на загальну суму 175 млн. доларів через несправності, не повідомив, скільки коштуватимекомпанії відкликання автомобілів.

Нагадаємо, 10 травня повідомлялося, що німецький автовиробник BMW відкликає ще 312 тисяч автомобілів у Британії через можливість порушення електроживлення під час їзди.

У минулому році BMW вже відкликав понад 36,4 тис. автомобілів.