ua en ru

Toyota почне продаж вироблених в КНР гібрид-карів в 2015 р

Найбільший світовий автомобілебудівний концерн - японська Toyota Motor Corp. вкладе 689 млн дол. у новий інженерно-технологічний центр (ІТЦ) в міському повіті Чаншу в провінції Цзянсу на сході Китаю і розраховує почати випуск вироблених там гібридних моделей машин з низьким викидом шкідливих речовин в 2015 р. Про це повідомляється в прес-релізі компанії.
Новий центр розташується в 100 км на північний захід від Шанхаю і почне свою операційну діяльність в 2013 р. При цьому компанія буде співпрацювати з різними спільними підприємствами (СП) та іншими виробниками у сфері розробки екологічно орієнтованих технологій.
Раніше Toyota озвучила свої плани з виробництва комплектуючих для гібридних автомобілів і збірці відповідних моделей в КНР в рамках СП з китайськими Guangzhou Automobile Group і FAW Group.
Toyota Motor є одним з найбільших в світі автовиробників. Чистий прибуток японського автомобілебудівного концерну в I кварталі 2011-2012 фінансового року, що завершився 30 червня ц.р., знизився на 99,4% і склав 1,16 млрд ієн (15 млн дол.) проти аналогічного показника в розмірі 190,5 млрд ієн, зафіксованого роком раніше.