ua en ru

Товарообіг України з Китаєм склав 6,5 млрд доларів, - Зубко

Товарообіг України з Китаєм склав 6,5 млрд доларів, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

У 2016 році товарообіг з Китаєм склав 6,5 млрд доларів

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив, що в 2016 році двосторонній товарообіг України з Китаєм склав 6,5 мільярдів доларів. Про це йдеться на сайті "Урядового порталу".

При цьому ЄС імпортує китайську продукцію на 300 млрд доларів щорічно, а отже значна частина товарного потоку може бути направлена через Україну.

"Україна - країна з унікальними географічними перевагами і потенціалом розвитку. Ми готові запропонувати перспективні інвестиційні проекти і напрямки. Від співпраці в точкових проектах повинні просуватися до системної маршрутної карти стратегічного українсько-китайського співробітництва в рамках проекту "Один пояс - один шлях", - сказав Геннадій Зубко.

Він зазначив, що проект "Один пояс - один шлях" - стратегія глобального розвитку Китаю з іншими країнами.

"Можливість співпраці та участь у проекті є важливим для розвитку як української економіки, так і взаємовідносин з КНР. Ми готові внести свій внесок і технологічну оптимізацію інфраструктури і транспортних систем Євразії, щоб запустити імпульс до зростання світової економіки", - додав Зубко.

Нагадаємо, раніше у КВУ назвали найбільш продуктивних міністрів, серед яких виявився Геннадій Зубко.