ua en ru

У КВУ назвали найбільш продуктивних міністрів

У КВУ назвали найбільш продуктивних міністрів Фото: у КВУ назвали найбільш продуктивних міністрів

Найвищі показники результативності у Міністерства фінансів

За рік роботи уряду на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом самими продуктивними міністрами стали міністр фінансів Олександр Данилюк, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр освіти і науки Лілія Гриневич та міністр культури Євген Нищук Також у першу п'ятірку увійшов міністр оборони Степан Полторак. Про це йдеться в дослідженні Комітету виборців України.

Так, законопроекти, розроблені відомствами вказаних міністрів, найчастіше приймає Верховна Рада. Зокрема, Рада приймає в середньому 50% законопроектів, розроблених МЗС, 38% - Мінрегіонбуду, 33% - Міносвіти і Мінкультури, 31% - Міноборони.

"Однак результативність Мінфіну швидше пов'язана не з персоною міністра, а зі статусом відомства. Саме Мінфін розробляє більшість законопроектів, що стосуються державних витрат, які активно підтримує Кабмін", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

У КВУ зазначили, що з чотирьох законопроектів МЗС два стали законами, з 16 законопроектів Мінрегіонбуду законами стали три і ще три були прийняті в першому читанні, з шести законопроектів Міносвіти два стали законами, з трьох законопроектів Мінкультури законом став один, з 13 законопроектів Міноборони три стали законами.

Також, згідно з дослідженням, результативність демонструє Міністерство інфраструктури Володимира Омеляна. Як правило, кожен четвертий законопроект Мінінфраструктури стає законом.

"Очевидно, що бажання депутатів приймати урядові закони залежить не тільки від конкретного міністра, але і від відповідного напряму реформи. Наприклад, законопроекти у сфері децентралізації природно мають більше шансів бути прийнятими. Однак, якщо міністерство подає в парламент три десятка законопроектів, а з них беруть три-чотири, то це ненормально. Відповідні міністри повинні краще працювати з Радою, або ж результативність їх роботи буде під питанням", - йдеться в повідомленні.

У КВУ назвали найбільш продуктивних міністрів

Фото: у КВУ назвали найбільш продуктивних міністрів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найактивніше підтримували урядові законопроекти народні депутати фракцій "Народний Фронт" і "Блок Петра Порошенка".