ua en ru

Товарообіг між Україною та Ізраїлем у 2015 році склав більше 400 млн доларів

Товарообіг між Україною та Ізраїлем у 2015 році склав більше 400 млн доларів Фото: Павленко повідомив, що товарообіг між Україною і Ізраїлем в 2015 році склав більше 400 млн доларів

Експорт склав 395 млн доларів

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з Міністром сільського господарства та розвитку села Ізраїля Урі Аріелем заявив, що товарообіг між Україною та Ізраїлем у 2015 році склав більше 400 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Зазначається, що при цьому експорт склав 395 млн дол., що на 4,8% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року. Експортувалися переважно зернові злаки, залишки та відходи харчової промисловості та насіння олійних культур. Водночас імпортували за цей період продукції на суму 8 млн дол. Серед головних одиниць імпорту - плоди, горіхи та цедра, овочі, рослини та коренеплоди, соки.

"Ми зацікавлені у залученні ізраїльських інвестицій у розвиток агропромислового комплексу України. Серед пріоритетних напрямів можу назвати будівництво та модернізацію інфраструктурних об'єктів, зокрема у зерновому господарстві, впровадження прогресивних технологій в галузі сільського господарства, та виробництво і переробку сільгосппродукції з високою доданою вартістю", - наголосив Павленко.

Нагадаємо, міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко розраховує на 1,5 млрд доларів інвестицій в рамках реалізації Стратегії відновлення зрошення на півдні України.