ua en ru

Товарообіг між Україною та Великобританією у 2011 р. збільшився на 22% - до 1,6 млрд дол, - Держмитслужба

Обсяг зовнішньої торгівлі між Україною та Великобританією у 2011 р. збільшився на 22% - до 1,6 млрд дол. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України за підсумками зустрічі голови Держмитслужби Ігоря Калєтніка та генерального директора митної служби Великобританії Майка Норгрова.

Під час зустрічі сторони також підписали протокол про спільні дії в сфері боротьби з контрабандою наркотиків та нелегальним переміщенням тютюнових виробів, а також підготовку українських митників до Євро-2012, а британців - до цьогорічної Олімпіади.

"Всі ці важливі питання ми можемо ефективно вирішувати лише спільно. Крім того, ми готові надавати усю необхідну підтримку на шляху України до Євросоюзу з точки зору удосконалення митного законодавства, експертної допомоги", - зазначив Норгров.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в 2011 р. обсяг прямих інвестицій в економіку України з країн ЄС склав 39,4 млрд дол, що становить 79,8% загального обсягу інвестицій в Україну. Зокрема, Великобританія інвестувала в Україну 2 млрд 508,2 млн дол.