ua en ru

Товарообіг між Україною та РФ в 2011 р. зріс на 40% - до 57 млрд дол, - Кінах

Товарообіг між Україною та Російською Федерацією в 2011 р. зріс, у порівнянні з 2010 р., на 40% та склав до 57 млрд. дол. Про це, виступаючи на XIX з'їзді Російського союзу промисловців і підприємців, сказав президент УСПП, народний депутат, радник Президента України Анатолій Кінах, передає прес-служба УСПП.

Він зачитав делегатам з'їзду РСПП привітання від Президента України Віктора Януковича та відмітив позитивну динаміку економічної й інвестиційної співпраці між промислово-підприємницькими колами України і Росії.

Кінах підкреслив, що УСПП на основі підписаних угод є активним партнером РСПП, Торгово-промислової палати, Союза транспортників Росії, представлена в Міжнародному конгресі промисловців і підприємців, куди входять ділові об'єднання 27 країн світу.

"Спільними для двох країн є проблеми вдосконалення інвестиційної політики, впровадження інновацій, підвищення конкурентоспроможності продукції, рівня корпоративної безпеки, захисту прав власника, інвестора, протидії контрафактній та контрабандній продукції. Окрема тема, яка нас об'єднує, - розвиток малого й середнього бізнесу", - підкреслив Кінах.

Нагадаємо, 27 січня на 8-й Українській ланч-конференції у Давосі Президент України Віктор Янукович заявив, що обсяг товарообігу між Україною і Росією в 2011 г. сягнув майже 50 млрд дол.